Autoretrats

Les mosques

«Pare, per què existeixen les mosques?», va preguntar-li un dia el seu fill a l’escriptor en plena crisi econòmica. La veritat és que d’entrada es va quedar descol·locat. En la línia dels arguments més surrealistes que s’empescaven els governants d’aquella època, va estar temptat de respondre que les mosques existeixen perquè les empreses puguin vendre flit i l’ecosistema econòmic pugui mantenir el seu fragilíssim equilibri. Però en un moment de lucidesa, va tenir prou ànims per reconduir-se i imaginar una resposta molt més didàctica. «Doncs, d’això… les mosques… Sí, les mosques tenen la seva funció en el nostre ecosistema. El món és com un gran puzzle on hi ha moltes peces que encaixen i les mosques serveixen, per exemple, per alimentar les aranyes. T’has fixat mai en una teranyina? Sovint hi ha mosques enganxades i també altres insectes… Doncs això… Que les mosques serveixen, entre altres coses, perquè puguin existir les aranyes, ho entens?» El fill de l’escriptor ja feia estona que no l’escoltava i amb un bastonet empaitava unes formigues que corrien per la terrassa.

Anuncis
Estàndard

2 thoughts on “Les mosques

 1. andreu lonca lonca ha dit:

  No hi ha , a penes , fora de la còpula frenètica, menjar amb gana i els plaers dels sabers intel·lectuals, res de més important que els fills. Així que els fills fan les preguntes més innocents i difícils de respondre. Te n´has sortit a mitges : les mosques hi són per admirar-les.
  O perquè l’univers que habitem casualment no està fet al nostre gust.

  M'agrada

 2. Eduard ha dit:

  Gràcies, Andreu, per la teva finesa. Tot i que estaríem d’acord només a mitges. Les mosques poden ser admirables en tant que part de la natura. En el terreny pragmàtic són l’espècie més pesada i detestable que natura ha creat. Una abraçada!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s