Articles

Amàsia

Fa uns dies vaig llegir la notícia que la revista Nature ha publicat els resultats d’un estudi realitzat per investigadors de la Facultat de Geologia i Geofísica de la Universitat de Yale. En aquest treball es planteja la hipòtesi que els 5 continents actuals es reunificaran d’aquí a aproximadament 100 milions d’anys en un de sol que, entre la comunitat científica, s’ha convingut anomenar Amàsia (contracció d’Amèrica i Euràsia). En aquest nou bloc terrestre que s’aglutinarà al voltant del Pol Nord a causa del magnetisme que aquest exerceix, Alaska i Sibèria quedaran unides a través d’una gran serralada, Amèrica del Sud girarà cap al nord, Austràlia s’adherirà a Indoxina i de la península Ibèrica no en quedarà ni rastre. Sembla que el darrer cop que tota la massa terrestre va estar unida va ser fa 300 milions d’anys en el supercontinent anomenat Pangea. La disposició dels 5 continents va quedar més o menys configurada com la coneixem actualment fa només 65 milions d’anys. Evidentment tot plegat té a veure amb la deriva dels continents i amb el moviment de les plaques tectòniques i té un munt d’implicacions: en el terreny climàtic, en la generació dels corrents oceànics, en l’activitat sísmica i volcànica, en la distribució de les espècies animals… Tenint en compte que l’espècie humana va aparèixer fa escassament 200.000 anys és més que probable que d’aquí a 100 milions d’anys ja no quedarà ni un sol dels nostres congèneres sobre la capa de la Terra. Molt i molt abans haurem estat engolits per un altre tipus d’unificació globalitzadora –l’especulativa i neoliberalitzadora– que haurà dut a la misèria gairebé 7.000 milions de persones en benefici d’uns quants centenars de milers d’ambiciosos espavilats. L’altra possibilitat és que la setmana vinent impacti un gran asteroide sobre les poltrones del planeta i provoqui l’extinció d’aquesta colla de dropos fills de sa mare.

(Article publicat a la revista digital AraPonent.cat el 16/02/2012)
Anuncis
Estàndard

8 thoughts on “Amàsia

 1. Miquel Àngel ha dit:

  >Marilyn Fergusson: "La Conspiracion de Acuario", Tot el que està passant ja estava escrit als 7o, del segle passat i abans. La teoria de la massa crítica, està sent atacada per forçes malignes, però acabarà donant el tomb a les coses si tenim temps de salvar el planeta.

  M'agrada

 2. Miquel Àngel ha dit:

  >EP noi que no si val a demanar calamars i alego marxar sense pagar he ? De Balaguer havies de ser, collon qui us fot !! Garrapes fins hi tot de paraules. Ostiputa TU!!! Te va be aquest fi de setmana, el dissabte? un dinar amb la cantitreta i el Manel de la fundació?

  M'agrada

 3. Eduard Ribera ha dit:

  >Conxo, un dinar! Sempre m'enganxes fora! Aquest dissabte tinc tinglado familiar. Ah! I el planeta se salvarà sol, aniquilant-nos a nosaltres. I si no, al tiempo…

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.