General

Fer-se el vi

Els avantatges de viure en un entorn rural són evidents. També hi ha inconvenients, no cal dir, però no vull enumerar-los pas ara. Una de les coses que més plaer em proporciona és la possibilitat de tenir a l’abast productes que et fan recuperar antics plaers comestibles, com les tomates amb gust de tomata que cultiva el Pep al seu hort. O les pomes d’aquella pomera semisalvatge que ningú no cull. O el sarpat d’ametlles que arrabasses a la vora del camí. O els lledons que veus madurar al llarg de l’estiu esperant el moment de collir-los i retrobar aquell gust de les tardes de la infantesa en què ens llençàvem els pinyols amb una canya foradada. Però, per sobre de tot, valoro especialment l’època de la verema. Per segon any consecutiu hem anat a collir el raïm per elaborar el nostre propi vi. Ulldellebre i carinyena són les varietats que hem barrejat aquesta vegada. El most que rajava de la premsa era dolç com la mel i el vi que madurarà a la bota durant tot un any l’embotellarem el setembre que ve. Entretant he hagut de fer obres al celler per encabir les ampolles de la collita de 2004. Un vi que no té res a envejar als que corren pel mercat. Ho prometo.

Anuncis
Estàndard

2 thoughts on “Fer-se el vi

  1. en el meu cas, siem permets l’egoisme de parlar de mi, el plaer consisteix en anar a buscar peix de roca per fer un fumet, i despres regar-ho tot amb un bon vi

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s