Contraccions, Noms propis

El déu dels rics

Avui llegia una entrevista a Wim Wenders (director de París, Texas) a la Contra de La Vanguardia en què venia a dir que no es pot ser cristià i de dretes i que la contradicció es troba en qui és multimilionari i cristià, com George Bush. Fa pocs dies llegia un article de Francesc Pujols (pensador marginat de la intel·lectualitat catalana) al qual vaig descobrir gràcies a un concert de Roger Mas. Pujols, al qual he manllevat el títol d’aquest post, afirmava el 1934:

Sempre ha produït desconcert i escàndol l’espectacle de veure els rics adorant el Déu dels pobres. A la religió cristiana, que és la que ha sofert més d’aquesta paradoxa, li ha costat manta critica i la pèrdua de milions de fidels. Veure la riquesa posant tresors al peu de Jehovà encarnat en el Crucificat, arrencant-li del cap la corona d’espines per posar-l’hi una corona d’or, enjoiant i vestint de sedes i de randes les imatges que representen la caritat i l’amor, mentre desenjoien i despullen els pobres, ha fet obrir els ulls a molta gent que malgrat obrir-los no ha comprès el perquè d’aquest espectacle desconcertant.

Pujols i Wenders apunten en la mateixa direcció, amb setanta anys de diferència. La reflexió s’adiu en el dia d’avui: fa vint minuts acaben d’elegir nou papa al Vaticà. Un tinglado que poc té a veure amb la moral ni amb la caritat i que té vincles molt estrets amb el poder i l’economia.

Anuncis
Estàndard

3 thoughts on “El déu dels rics

  1. Els representants del Déu dels pobres poseeixen un patrimoni que no tinc capacitat ni temps per calcular. Ara es reuneixen per decidir qui será la imatge d’aquesta multinacional de la fe.

    M'agrada

  2. Doncs ja veieu com han anat les santes eleccions, més del mateix… jo també he llegit l’entrevista a Wenders, molt bona, els de ‘la contra’ estan creant escola, val la pena comprar el diari per la plana del darrere.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s