Contraccions

Societat hiperbòlica

Crec no exagerar si dic que la societat actual està malalta. Un dels símptomes, alimentat els darrers anys pel conjunt dels mitjans de comunicació, és l’addicció a la hipèrbole. Tots els fets –des de l’esfera pública fins a la dimensió més íntima– són narrats exageradament, amb profusió d’augmentatius i comparatius. Tot és enorme, ingent, tan gran que gairebé no cap a la boca per explicar-ho amb paraules. A l’entremig el discurs perd transcendència, per tal com la realitat s’emmascara tota ella d’exageració, es perden els matisos, els subratllats; quan un text el disfresses íntegrament amb el recurs tipogràfic de la negreta perd qualsevol valor de rellevància. Finalment el que queda darrere la hipèrbole és una societat cada cop més mediocre, en la qual no hi ha res a destacar perquè ja està tot dit, vist o inventat, però que necessita alimentar la seva desmemòria i la seva ignorància amb paraules grandiloqüents.

Anuncis
Estàndard

2 thoughts on “Societat hiperbòlica

  1. no creus que tu també participes d’aquesta addiccio a l’hipèrbole? “el que queda darrere la hipèrbole és una societat cada cop més mediocre, en la qual no hi ha res a destacar perquè ja està tot dit, vist o inventat”. però en bona part estic d’acord amb tu

    M'agrada

  2. Ara veig clar per què no m’agraden gens les negretes en un text! Perquè, en tot cas, ho vull descobrir jo, allò que té rellevància. Està molt bé, eduard, la teva reflexió.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s